Stor interesse for jentehockey

Stefan Merenyi tekst og foto

ISHOCKEY: - Jeg vil spille på landslaget når jeg blir stor. For søsteren min har spilt på landslaget og hun sier at det er skikkelig gøy, sier 12 år gamle Ella Øxnevad etter at siste økt med trening og kamper er unnagjort i Siddishallen.

Øxnevad har spilt ishockey siden hun var seks år. Nå spiller hun på Siddis sitt jentelag i tillegg til å spille på gutter-11 laget til Siddis.

Det er kjekt å spille med gutter, selv om det blir noen harde taklinger av og til. Men jeg tar igjen og er ikke redd for å presse guttene mot vantet, sier Øxnevad og får positiv tilbakemeldinger fra venninnen Line Berntsen på 11 år.

 


SAMLING: Det var mange jenter samlet på ett brett i Siddishallen i helgen. Helt framme i hvite og røde drakter ser vi Siddis og bakerst i rose drakter er WOW-gjengen som er betegnelsen for spillerne fra Oslo-klubbene.

Line har spilt ishockey siden hun var tre år og hun spiller også på Vikings gutter 11 år ved siden av å spille på jentelaget til Siddis. Det er tøft å spille hockey.I tillegg er det mange kjekke gutter her. Selv om taklingene er noe tøffere på guttelaget, så blir vi nesten aldri skadet. Vi er godt beskyttet og har lært å ta i mot taklinger, sier Berntsen. Jentene til Siddis har i helgen tatt i mot sine venninner fra Østlandet. Sammen med 19 foreldre var troppen på 20 jentespillere fra M/S, Nes, Frisk/Asker, Vålerenga, Furuset og Ski samlet i Siddishallen i helgen. Denne samlingen er på flere plan. Først vil vi gi nye impulser til jentene med å møte spillere fra Østlandet. Itillegg til at vi spiller kamper mot andre lag. Her i Stavanger spiller vi bare mot hverandre, sier Ine Kleven. Vi har fått mange nye medlemmer. I fjor var vi rundt 19-20 spillere, mens antallet i år er 47.

Stavanger Aftenblad
Link til avisutklipp her.